nieuws

Jumbo in de clinch met AB Inbev

Formules 6594

Jumbo in de clinch met AB Inbev

VEGHEL – Hertog Jan bier in een krat is sinds eind vorige week in veel vestigingen van Jumbo niet verkrijgbaar. De keten boycot momenteel dit bier van AB Inbev vanwege een prijsconflict.

In een van de vestigingen van Jumbo hangt een kaartje bij het schap waarop te lezen is dat ‘in verband met een conflict’ momenteel geen kratten Hertog Jan worden verkocht. Twee Jumbo-ondernemers melden tegenover Distrifood dat sprake is van een boycot.

Tijdelijk niet leverbaar

Ook vanuit het hoofdkantoor worden de problemen bevestigd. ‘Om onze klanten blijvend de laagste prijs te kunnen garanderen, is het Hertog Jan krat in een aantal winkels tijdelijk niet verkrijgbaar’, reageert woordvoerder Mariska Bergmans namens Jumbo. ‘Verder doen wij geen uitspraken over de commerciële afspraken die wij maken met onze leveranciers.’ AB Inbev heeft tot dusverre tegenover Distrifood niet gereageerd.

Vorig jaar problemen met Heineken

Vorig jaar waren er problemen tussen Jumbo en Heineken over de levering van kratten bier. Jumbo zag uiteindelijk af van een kort geding tegen Heineken over de levering van de kratten pils. De brouwer zou de gevraagde hoeveelheid kratten niet willen leveren uit onvrede over de seizoensaanbieding, waarbij voor een langere periode elk tweede krat Heineken voor de helft van de prijs werd verkocht. Heineken sprak dat overigens met klem tegen, en zei zich nooit te bemoeien met het prijsbeleid van zijn klanten.

Reageer op dit artikel