nieuws

Omzet Emté blijft ver achter bij de markt

Formules 3688

Omzet Emté blijft ver achter bij de markt

VEGHEL – De supermarkten van Emté hebben in het eerste kwartaal de identieke consumentenomzet met 1,2 procent zien afnemen. In de komende maanden evalueert moederbedrijf Sligro Food Group de supermarktactiviteiten.

De resultaten van die analyse zullen bij de presentatie van de cijfers over het eerste halfjaar op 20 juli van een toelichting worden voorzien. Sligro publiceerde vanmorgen de cijfers over het eerste kwartaal. Als geheel was het een goed jaar waarin de verkopen met 5,8 procent toenamen tot €669 miljoen. Die groei komt volledig voor rekening van de divisie foodservice die de omzet met 8,6 procent zag toenemen.

Rekening houden met laat Pasen

Een deel van de omzetgroei van foodservice werd door overnames gerealiseerd. Wanneer die uit de cijfers worden gehaald blijft een groei voor Sligro Food Group over van 2,5 procent. Bij het bekijken van de cijfers moet ook rekening worden gehouden met het dit jaar laat vallende paasfeest. Hierdoor verschuift volgens Sligro ongeveer €5 miljoen aan omzet van het eerste naar het tweede kwartaal, zo blijkt uit het persbericht van de onderneming.

Flinke verslechtering ten opzichte van vierde kwartaal

De foodretaildivisie van Sligro Food Group kwam in het eerste kwartaal uit op een omzet van €203 miljoen, tegen €204 miljoen een jaar eerder. Foodservice kwam op €466 miljoen uit, tegen €429 miljoen in dezelfde periode in 2016. De ontwikkeling van de identieke omzet van Emté betekent een flinke verslechtering ten opzichte van de resultaten over het vierde kwartaal. Toen bleef het identieke omzetverlies beperkt tot 0,1 procent.

Ook omzetontwikkeling Emté 3.0 blijft tegenvallen

De daling is meer in lijn met het cijfer over heel 2016 toen de verkopen op vergelijkbare basis met 1,6 procent daalden. Sligro meldt wel dat de Emté 3.0-winkels het beter blijven doen dan de winkels die nog onder de oude formule draaien. Echter ook over 3.0 vertelt Emté dat de omzetontwikkeling nog achterblijft bij de verwachtingen. Bij de presentatie van de jaarcijfers vertelde Sligro dat men nog moeite heeft om de exploitatie van de 3.0 op orde te krijgen.

Reageer op dit artikel