nieuws

ING: ‘Sligro moet Emté verkopen’

Formules 10978

ING: ‘Sligro moet Emté verkopen’

AMSTERDAM – Sligro moet Emté in de etalage zetten. Die conclusie trekt analist Matthias Maenhout van ING.

Maenhout doet die uitspraak naar aanleiding van de laatste kwartaalcijfers van de groothandel. Uit de resultaten blijkt dat de verkopen van Sligro worden geremd door tegenvallende prestaties van Emté. De supermarkten van Emté hebben in het eerste kwartaal de identieke consumentenomzet met 1,2 procent zien afnemen.

Exit Emté steeds waarschijnlijker

Volgens Maenhout wordt een exit hiermee steeds waarschijnlijker. De analist stelt dat Emté een gebrek aan schaalgrootte heeft en onderscheidend vermogen mist. Om die redenen is verkoop de beste optie, aldus Maenhout.

Evaluatie Sligro van supermarktactiviteiten

In de komende maanden evalueert het moederbedrijf de supermarktactiviteiten. De resultaten van die analyse zullen bij de presentatie van de cijfers over het eerste halfjaar op 20 juli van een toelichting worden voorzien.

3.0 beter dan 2.0

De winkels onder Emté 3.0 tonen volgens Sligro een betere omzetontwikkeling dan de winkels onder het 2.0 format, maar blijven achter bij de verwachtingen. De omzet van foodretail nam in het eerste kwartaal met 0,2 procent af.

Reageer op dit artikel