nieuws

Spaaractie AH zit pannenmaker BK dwars

Formules 3502

Spaaractie AH zit pannenmaker BK dwars

DELFT – Pannenfabrikant BK Cookware houdt er rekening mee dat de verkoop dit jaar lijdt onder de recente spaaractie bij Albert Heijn. Klanten konden daar sparen voor korting op pannen van concurrent Villeroy & Boch.

‘De markt wordt niet ineens groter, dus wij gaan dat op de een of andere manier merken’, zei topman Henk Schouten van moederbedrijf Royal Delft woensdag tegen het ANP. ‘Dat geldt trouwens ook voor andere concurrenten, zoals Tefal’, voegde hij eraan toe.

Geen concrete verwachtingen

Hoe sterk het nadelige effect zal zijn, kan Schouten nog niet inschatten. ‘Het is voor het eerst dat zo’n grote partij een spaaractie houdt met pannen’, zei hij. Het is een van de onzekere factoren die het bedrijf ervan weerhoudt concrete verwachtingen uit te spreken voor 2017. De economische vooruitzichten zijn volgens de topman wel zonnig.

Wegvallen omzet V & D

De pannenfabrikant zag in 2016, het jaar waarin het 165-jarig bestaan werd gevierd, de verkopen juist met meer dan 10 procent oplopen tot 18,5 miljoen euro. Dit ondanks het wegvallen van de omzet die bij V&D werd behaald. Die warenhuisketen ging vorig jaar failliet.

Ophef over pannen Villeroy & Bosch

Er ontstond in januari ophef op social media over de spaaractie van pannen bij AH. Een vrouw die tijdens het koken gebruik maakte van de pannen, liet weten dat haar vogels waren overleden, nadat zij de pannen had gebruikt. De vrouw stelde dat haar vogels waren overleden door de anti-aanbaklaag van de pan, die volgens haar is gemaakt van Teflon. Ze vermoedde een teflonvergiftiging en meldde dat ze alle gespaarde pannen had weggegooid. De pannen had zij in bezit door de spaaractie van Albert Heijn. Na die melding ontstond er veel reuring op social media, waarna ook de media op het verhaal doken.

Statement op Facebook

AH plaatste daarop een statement op de Facebookpagina van de keten:  ‘Wij krijgen veel vragen over onze pannen met anti-aanbaklaag (de koekenpannen en wokpan). We vinden het belangrijk te laten weten dat de pannen bij normaal gebruik absoluut veilig zijn voor mens en dier. Wel weten we dat vogels extra gevoelig zijn voor dampen die vrij kunnen komen bij de bereiding van eten. We hebben inmiddels dan ook persoonlijk contact gehad met de mensen die hierover vragen hadden. Samen met de leverancier onderzoeken we wat er in hun specifieke geval aan de hand zou kunnen zijn geweest.’

 

 

Reageer op dit artikel