nieuws

Weer onzekerheid over verhuizing Nijmeegse AH

Formules 1870

Weer onzekerheid over verhuizing Nijmeegse AH
(

NIJMEGEN – Er dreigt opnieuw uitstel voor de verhuizing van de AH-vestiging aan de Groenstraat in Nijmegen naar een nieuwe locatie.

Bewoners van de naburige wijk De Hazenkamp twijfelen aan de uitkomsten van het verkeersonderzoek dat recentelijk in opdracht van wethouder Bert Velthuis is verricht. Zij denken dat de onderzoekers naar de uitkomsten toe hebben geschreven, zo meldt dagblad De Gelderlander.

Nieuwbouwwinkel

Albert Heijn is al sinds 2004 bezig de vestiging aan de Groenestraat naar een nieuwe plek een eind verderop aan de Groenestraat. Die nieuwbouwwinkel wordt met 1000 m2 en is daarmee 300 m2 groter dan de huidige vestiging, die volgens AH veel te klein is. Ook krijgt AH op die nieuwe locatie de beschikking over een parkeerterrein met 85 parkeerplaatsen. Dat zou eeen einde moeten maken aan de verkeersoverlast op de huidige locatie.

Te hoop lopen

Bewoners van de aangrenzende wijk De Hazenkamp lopen al jaren te hoop tegen de plannen van AH. Zij denken dat de verhuizing naar de nieuwe locatie geen positief effect heeft op de verkeersoverlast en parkeerproblematiek. Zij willen nu dat er nieuw onderzoek komt naar de verkeerssituatie. Dat onderzoek zou moeten worden gedaan door een bureau dat zich nog niet eerder met de problematiek heeft beziggehouden.

AH niet frustreren

Wethouder Velthuis voelt niets voor een nieuw onderzoek. Hij vindt dat er na jarenlang gesteggel over feiten en onderzoeken nu maar eens een knoop moet worden doorgehakt door de gemeenteraad. ‘Frustreer de verhuizing van AH niet’, tekent De Gelderlander uit zijn mond op.

Raad van State

AH zelf houdt rekening met uitstel van de bouwplannen. Het supermarktbedrijf gaat ervan uit dat de bewoners van De Hazenkamp niet zullen schromen naar de Raad van State te stappen. In het meest gunstige scenario zou de nieuwe AH er medio 2018 kunnen staan, maar het bedrijf rekent daar niet op. ‘We willen een uitspraak van de Raad van State voordat we iets doen’, aldus Laurens Maaijwee van AH’s vastgoedtak.

Reageer op dit artikel