nieuws

Deen ziet af van filiaal in Voorthuizen

Formules 4049

Deen ziet af van filiaal in Voorthuizen
Deen-vestiging in IJburg. - Foto: Diederik van der Laan

VOORTHUIZEN – Supermarktketen Deen ziet af van de vestiging van een filiaal in Voorthuizen in een voormalige AH.

Deen ziet af van de komst naar Voorthuizen vanwege de te hoge kosten om het voormalige AH-pand en de omgeving aan te passen. Aan de achterkant van de winkel zouden twee huizen moeten worden gesloopt voor extra parkeerplaatsen en de keten schrok van de kwaliteit van het pand. ‘Met name van het dak, dat viel ons tegen’, Dit zegt vastgoed- en acquisitiemanager Jan van Rhienen namens Deen in de Barneveldse Krant.

Deen twijfelt aan rendement

Bovendien twijfelt Deen een extra supermarkt in Voorthuizen wel kan renderen. De keten zag in eerste instantie voldoende perspectief maar kwam daar op terug, onder meer vanwege de nieuwgebouwde  AH. ‘We wisten wel dat de Albert Heijn elders in het dorp een nieuwe winkel had, maar hadden nog niet gezien hoe mooi die winkel is.’ Bovendien speelde het toeristische karakter van Voorthuizen een rol. In de zomer is er voldoende perspectief, ‘maar we vragen ons af hoe dat er in de winter uitziet. Daar hebben we wel onze bedenkingen over. Dat zijn allemaal zaken die mee hebben gespeeld in ons besluit alsnog af te haken’, aldus Van Rhienen in de krant.

Concurrentie

Dat Deen een filiaal in Voorthuizen wilde openen werd vorig jaar bekend doordat AH-franchiser Gerard van den Tweel dit naar buiten bracht. Het Deen-filiaal zou in een de voormalige AH van de multifranchiser komen. Die winkel verhuisde eerder naar een andere locatie in Voorthuizen. Van den Tweel verkocht tot begin dit jaar non food uit het pand. Daarnaast is in het 10.000 inwoners tellende Deen ook een Jumbo gevestigd. Vorig jaar augustus sloot Spar, kort na een verbouwing, een vestiging in de plaats omdat er volgens de keten onvoldoende vooruitzichten waren op een rendabele exploitatie.

Blik op Oosten

Van Rhienen zegt in de krant dat Deen weliswaar afziet van een filiaal in Voorthuizen maar dat de blik nog steeds op de regio (Oostnederland) is gericht. ‘Het is onze visie om in deze regio meer voeten aan de grond te krijgen.’ De keten opende de afgelopen tijd twee winkels in Harderwijk en er zijn plannen voor filialen in ’t Harde en Zwolle. ‘We willen graag in deze regio aan de slag, maar ‘Voorthuizen’ was van begin af aan al een twijfelgevalletje.’

Reageer op dit artikel