nieuws

Vomar-Rood: Omzet groeit met 9 procent

Formules 4608

Vomar-Rood: Omzet groeit met 9 procent
Aart van Haren. Foto: Herbert Wiggerman

ALKMAAR – De winkels die door de regionale supermarktketen Vomar zijn omgebouwd naar de prijsagressieve rode formule, hebben vorig jaar een omzetgroei van 9 procent behaald.

Dat zegt algemeen directeur Aart van Haren van Vomar tegen Distrifood. In volume bedroeg de toename 15 procent, aldus Van Haren. Vomar heeft inmiddels 37 van de 64 winkels omgebouwd naar de prijsagressieve formule waarmee het concern in april 2015 van start ging.

Ombouw resterende winkels

De nog resterende 27 filialen worden in de eerste helft van dit jaar omgebouwd. De regionale supermarktketen investeert in die formuletransitie tientallen miljoenen euro’s. Vomar heeft de rode formule hard nodig om het omzetverlies bij de gele winkels op te vangen. Van Haren noemt geen exact cijfer voor die winkels, maar erkent dat de omzetindex onder de 100 ligt.

Geen garantie voor succes

De rode formule is overigens geen garantie voor succes. Vomar opende in 2015 in De Meern een rode winkel, maar sluit die nu. Volgens Van Haren is dat gebeurd omdat De Meern met AH, Jumbo, Plus en Vomar te veel fullservicesupermarkten had. De  Vomar in De Meern wordt nu een Jumbo. Er loopt nog wel een bezwaar van AH tegen die deal.

Reageer op dit artikel