nieuws

AH leert medewerkers programmeren

Formules 2122

AH leert medewerkers programmeren
AH hield vorig jaar september een Code Camp voor kinderen van medewerkers.

ZAANDAM – Albert Heijn gaat volgende maand een Code Camp houden, een bijeenkomst waar winkelmedewerkers kunnen leren programmeren.

Het zogenoemde Code Camp heeft volgende maand plaats, meldt Emerce. Albert Heijn doet deze week een oproep aan winkel- en logistiekmedewerkers om zich in te schrijven voor de cursus. Er is ruimte, verdeeld in drie groepen, voor 150 deelnemers. Tijdens de eendaagse cursus, die wordt gehouden bij Bol.com, krijgen de deelnemers een introductie in het programmeren en coderen.

Drempel verlagen

Albert Heijn wil op deze manier de drempel verlagen voor medewerkers die zich willen verdiepen in deze vaardigheden, zegt Anne-Wil Kip, die verantwoordelijk is voor HR-strategie van Ahold Delhaize. ‘Voor ons is Code Camp een mooi middel om te kijken wat medewerkers van deze vaardigheden vinden, of ze enthousiast zijn en geïnspireerd raken en zich misschien wel verder willen ontwikkelen. Dat is ook zeker ook een doel: eventuele drempels om je te verdiepen in deze vaardigheden wegnemen, laten zien hoe leuk coderen kan zijn en wat je er allemaal mee kunt doen.’

AH wil innovatie aanjagen

Na de cursus krijgen de deelnemende medewerkers toegang tot een online omgeving waar ze kunnen oefenen met programmeren. AH hoopt op deze manier onder de eigen medewerkers talent te vinden en innovatie aan te jagen. ‘Om te innoveren in e-commerce en online heeft Ahold Delhaize talent nodig, nu en in de toekomst’, aldus Hanneke Faber, Chief e-Commerce & Innovation Officer. ‘Om te innoveren in e-commerce en online heeft Ahold Delhaize talent nodig, nu en in de toekomst. Dit talent trekken we aan door een goede werkgever te zijn en in te zetten op innovatie. Maar ook intern ontwikkelen we onze eigen mensen, onder meer door deze Code Camps.’

AH hield eerder Code Camp voor kinderen

Albert Heijn hield eerder een Code Camp. In september vorig jaar konden kinderen van medewerkers spelenderwijs leren programmeren tijdens een dag op het hoofdkantoor in Zaandam, zo blijkt uit een video op YouTube.

Distrifood is ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel