nieuws

Tabak uit zicht bij pompshops Spar/Texaco

Formules 1570

Tabak uit zicht bij pompshops Spar/Texaco
De Spar in Asperen, volgens het nieuwste concept. Foto: Bert Jansen

BREDA/WAALWIJK – Bij de pompshops die Spar volgend jaar opent bij vijf tankstations van Texaco ligt tabak uit het zicht. Bij de nieuwste generatie winkels van Spar is dit ook al het geval.

Er zijn al meerdere ketens van tankstations die de afgelopen jaren hebben gewerkt met het uit zicht leggen van tabak, zo schrijft vakblad Tankpro.

Personeel pompshops in dienst Texaco

Het vakblad voor de tankstationbranche weet verder te melden dat Texaco op de vijf vestigingen als ondernemer gaat opereren, wat als gevolg heeft dat het personeel van de pompshops in dienst blijft bij het tankstationbedrijf. De pompshops worden Spar Express-winkels, een formulenaam die Spar in het verleden enige tijd gebruikte voor stadswinkels.

‘Op termijn ook voor franchisers’

Volgens Tankpro is het mogelijk dat het nieuw te openen concept op termijn ook wordt uitgerold naar zogeheten dealerstations, tankstations van franchisers. Daarover is echter nu nog geen duidelijkheid. ‘Wij sluiten momenteel niets uit”, aldus een woordvoerder van Spar. ‘Echter, de formule Spar Express is niet alleen gericht op directe consumptie, maar heel nadrukkelijk ook op boodschappen voor de komende acht tot twaalf uur. Dit format komt het beste tot zijn recht op plekken waar ook bewoners en verblijvers te vinden zijn. Langs de snelweg draait het vooral om passanten.’

Combinatie van boodschappen en directe consumptie

De drie pilotvestigingen waarmee in januari wordt gestart, liggen in Geertruidenberg, Amstelveen en Ypenburg. Kort daarna volgen nog twee vestigingen voor een totaal van vijf. De combinatie van direct consumeren met de dagelijkse boodschappen voor de komende acht tot tien uur worden volgens Spar het het vertrekpunt voor het nieuw ontwikkelde pompshopconcept.  De gemakswinkels in pompstations worden geënt op  het city concept waarvan de formule inmiddels al 27 winkels heeft. Afhankelijk van de omgeving zal  het assortiment aangepast worden aan de behoefte van buurtbewoners, verblijvers en passanten. ‘Het worden winkels waar je ook kunt tanken in plaats van andersom’, aldus Susanne Kroon, commercieel directeur van SPAR.

Dagelijkse boodschappen goede aanvulling

Als de samenwerking beide partijen goed bevalt en de resultaten zijn zoals verwacht, worden er de komende jaren meer Spar-winkels bij de benzinestations van Texaco geopend. ‘We zochten al een tijdje naar een goede invulling van de winkelruimtes op onze niet-snelweg locaties. Het is nodig dat de dienstverlening op deze locaties uitgebreid wordt. Dagelijkse boodschappen zijn voor deze locaties een goede aanvulling. Spar heeft met haar city format een prima oplossing’,  aldus Bram Verhoeve, Vice President Marketing & Business Customers Europe van EFR.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel