nieuws

Ophef over muizen in koeling Antwerpse AH

Formules 2426

Ophef over muizen in koeling Antwerpse AH
Muizen in de koeling van een Antwerpse vestiging van AH

ANTWERPEN – Een video van muizen in een koeling van een Antwerpse AH zorgt volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad voor nogal wat ophef.

Een klant van de vestiging van Albert Heijn in de Antwerpse wijk Kiel maakte met zijn smartphone een filmpje van twee muizen die zich thuis lijken te voelen in de zuivelkoeling van de winkel. In een maandag op de website van VTM Nieuws geplaatste video en op YouTube is te zien hoe de twee muizen rondscharrelen tussen de pakken zuivel in de koeling.

Ophef op social media

Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad zorgde de video voor de nodige ophef op social media zoals Twitter en Facebook. Dat lijkt echter mee te vallen. Het bericht, op de website en Facebookpagina van VTM, is meer dan 1300 keer gedeeld. Bovendien kreeg het  ruim 3300 likes, en lokte meer dan 750 reacties uit. Deze reacties zijn overigens verdeeld. Een ex-medewerker van de AH-vestiging zegt op de website van VMT dat er inderdaad vaker muizen worden gesignaleerd. Anderen denken dat het een ‘grap’ is en dat iemand tamme muizen heeft losgelaten. De video is niet alleen op de website van VTM te zien maar ook op YouTube. Daar is het filmpje meer dan 900 keer bekeken.

AH treft maatregelen tegen muizen

Een woordvoerder van AH heeft aan de website van VTM Nieuws laten weten op de hoogte te zijn van het probleem en dat de nodige maatregelen zijn getroffen. ‘Wij hebben dit weekend inderdaad problemen met muizen gehad. In totaal gaat het om vier muizen’, laat Sally Herygers, woordvoerder van Albert Heijn, aan VTM Nieuws  weten. ‘Alles werd grondig gereinigd en op de plaatsen waar er sporen van de muizen zijn gevonden, zijn de producten weggehaald. Er zijn ook extra muizenvallen gelegd.’ AH heeft tevens laten weten dat klanten die klachten hebben, of gekochte producten liever niet meer consumeren, deze terug kunnen brengen naar de winkel.

Video: De klant filmde de muizen die in de koeling rondscharrelen:

 

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel