nieuws

Attent houdt in 2020 op te bestaan

Formules 3672

Attent houdt in 2020 op te bestaan

WAALWIJK – Spar houdt de Attent-formule nog zo’n 3 jaar in de lucht. In of rond 2020 is het afgelopen voor de buurtwinkelformule met momenteel nog zo’n 75 winkels.

Die boodschap kregen Attent-ondernemers recent meegedeeld in een brief, verstuurd door moederbedrijf Spar.

Formule wordt nog 3 jaar ondersteund

Daarin staat dat de formule de komende 3 jaar nog wordt ondersteund, maar dat ondernemers in de tussentijd moeten besluiten wat ze vanaf 2020 willen doen. Er zijn een paar opties, laat een Attent-ondernemer, die zijn naam niet genoemd wil hebben, weten. ‘Je kunt door onder eigen naam of Spar worden.’ Die laatste  optie geldt alleen voor de grotere  Attent-winkels die een bepaald omzetminimum halen.

Het hing in de lucht

Voorzitter van de Attent-ondernemersvereniging Roger Blommaert wil weinig kwijt over de brief. ‘We zijn hier al geruime tijd over met Spar in gesprek geweest. Het hing in de lucht, nu is het naar buiten gebracht. Het is nu zaak voor iedereen de beste oplossing te vinden.’

Krimpend winkelaantal

De eerder genoemde Attent-winkelier maakt zich weinig zorgen. ‘Het is ook niet realistisch om met een krimpend winkelaantal een formule in de lucht te houden. Ik maak me niet druk, klanten komen voor mij, niet voor Attent.’

In Distrifood 46, die zaterdag 19 november verschijnt, een interview met Spar-directeur Sjaak Kranendonk die tekst en uitleg geeft over het verdwijnen van de Attent-formule.

Reageer op dit artikel