nieuws

Politie pakt vier plofkrakers

Formules 1456

Politie pakt vier plofkrakers
Beeld van een plofkraak bij een AH. Archieffoto Distrifood

UTRECHT  – De politie heeft dinsdag vier mannen opgepakt voor een reeks plof- en trekkraken op geldautomaten in supermarkten.

Volgens de politie maken de vier deel uit van een groep plofkrakers die in supermarkten inbreekt en de geldautomaat vernielt. Ze hebben het daarbij vooral gemunt op de ING-geldautomaten in vestigingen van AH. Soms trekken ze die kapot met een sleepkabel, breken hem open met een thermische lans en in andere gevallen blazen ze de automaat op. De vier zitten vast en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Op het spoor na plofkraak Soest

De verdachten komen uit Utrecht en Nieuwegein en zijn tussen de 28 en 42 jaar oud. Ze moeten vrijdag voor de rechter komen. Die beslist of ze langer vast blijven zitten. De politie kreeg ze in het vizier na een plofkraak in een vestiging van AH in Soest vorige maand. Daarbij waren drie mensen gearresteerd.

Professionele plofkrakers

De politie spreekt van een ‘professioneel werkende groepering’ van plofkrakers en sluit niet uit dat meer mensen worden opgepakt. De politie houdt een groep van circa 200 mannen uit de omgeving Utrecht/Amsterdam verantwoordelijk voor de plofkraken.

Meer plofkraken in een nacht

In dezelfde nacht als de plofkraak in Soest waren er nog een plofkraak in Soest en een in Driebergen-Rijsenburg, een eindje verderop. Onderzoek moet duidelijk maken of de bende die ook heeft gepleegd. Het is niet bekend hoeveel geld bij de kraken is buitgemaakt.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel