nieuws

Plus opent winkel in onderwijswinkelcentrum

Formules 3237

Plus opent winkel in onderwijswinkelcentrum
Archieffoto: Distrifood

TILBURG – Plus opent 2 november een nieuwe vestiging in Tilburg. Het betreft een bijzondere winkel, deze maakt deel uit van onderwijswinkelcentrum De Rooi Pannen.

Dat betekent dat de Plus Briljant-winkel fungeert als opleidingsplek voor leerlingen van opleidingsinstituut De Rooi Pannen. Voorheen had Emté 12 jaar lang een winkel in het winkelcentrum, waarin verder onder meer een D.I.O.-drogist, Primera en een parfumerie zijn gevestigd.

Winkelcentrum De Rooi Pannen als leslokaal

Voorzitter van het College van Bestuur van De Rooi Pannen Tiny Pheninckx: ‘De afgelopen maanden is het winkelcentrum compleet gerenoveerd. Wij zien dit winkelcentrum als een praktijkleslokaal. Er werken zometeen acht of negen personeelsleden van De Rooi Pannen, allemaal mensen uit de praktijk, in de winkels. Samen met 75 leerlingen gaan zij het hele winkelcentrum runnen.’

‘Plus past beter dan Emté’

Volgens Pheninckx was het een bewuste keuze om na de verbouwing te stoppen met Emté en in zee te gaan met Plus. ‘De Emté was een filiaal met de beperkingen die daarbij horen. En hoewel het aan het eind natuurlijk gaat om winst maken, willen wij leerlingen de ruimte geven om fouten te maken.’

Geen stage

Ondernemer van de winkel wordt Jan van Helderen, in het verleden onder meer actief als bedrijfsleider bij Jumbo Eijsermans in het Noord-Brabantse plaatsje Zeeland. Pheninckx benadrukt dat De Rooi Pannen Plus en de andere winkels echt ziet als leslokalen. ‘Het is zeker geen stage. Leerlingen mogen dingen doen die ze op stage niet mogen. Ze moeten zelf keuzes maken, projecten doen. En in de kleinere winkels van het winkelcentrum krijgen telkens een ouderejaars de sleutel van de winkel voor 4-5 weken. Na die tijd maken we de eindbalans op.’

‘Supermarkt is meer dan vakken vullen’

De voorzitter van het College van Bestuur hoopt met het vernieuwde winkelcentrum jongeren nog meer te enthousiasmeren voor de retail en meer in het bijzonder de supermarktbranche. ‘Jongeren zien werken in de supermarkt vaak als niet meer dan vakken vullen, terwijl het zoveel meer is. Het is een supermooie branche om in te werken, ik hoop dat wij onze leerlingen enthousiast kunnen maken.’

Reageer op dit artikel