nieuws

Lidl Waalwijk wil fors uitbreiden

Formules 2834

Lidl Waalwijk wil fors uitbreiden

WAALWIJK – Supermarktketen Lidl wil de vestiging in Waalwijk flink vergroten.

Dat blijkt uit het feit dat het supermarktbedrijf de huur van vier winkels in winkelcentrum Laageinde heeft opgezegd. Lidl is sinds anderhalf jaar eigenaar van dat centrum.

Drogisterij, apotheek, bakkerij en cafetaria

Het gaat om drogisterij DIO, apotheek De Regenboog , bakkerij Hans van Beijnen en cafetaria ‘t Smikkeltje, zo meldt het Brabants Dagblad.  Keurslager Hans Mutsaers, die ook een winkel in Laageinde heeft, zegt nog geen brief van Lidl te hebben gehad en van niks te weten.

Zelf Uitbreiden

Lidl zegt de ruimte van die winkels nodig te hebben nodig om zelf uit te kunnen breiden. De supermarkt van het Duitse concern in Waalwijk is nu circa 650 vierkante meter en dat is volgens de opvattingen  van het bedrijf veel te klein voor een goede exploitatie. De drogisterij en cafetaria moeten in de loop van 2017 vertrekken. De apotheek en de bakkerij moeten dat in 2020 doen.

Buurt met veel senioren

De getroffen ondernemers zijn niet blij met de plannen van Lidl. ‘Het liefst zouden we hier willen blijven zitten’, verklaart bakker Hans van Beijnen tegenover het Brabants Dagblad. ‘Het loopt hartstikke goed en de winkels zijn belangrijk voor de buurt waar veel senioren wonen.’ Hij hoopt in ieder geval ook tot 2020 op de huidige locatie actief te kunnen blijven. ‘Lidl heeft ook niks aan slechts een half leegstaand winkelcentrum vanaf volgend jaar.’

WPM Group

Lidl kocht het winkelcentrum anderhalf jaar geleden van WPM Group uit Den Bosch. Toen waren er nog geen concrete plannen, maar werd wel nagedacht over renovatie of zelfs nieuwbouw.  Sinds de bouw van het winkelcentrum begin jaren ’70 is er nauwelijks iets aangepast.

 

Reageer op dit artikel