nieuws

Biografie over Jumbo-ondernemer Kuipers

Formules 3469

Biografie over Jumbo-ondernemer Kuipers
Foto: Ronald Hissink

OLDENZAAL – ‘Björn’ is de biografie over topscheidsrechter en Jumbo-ondernemer Björn Kuipers die zaterdag 17 september wordt gepresenteerd bij boekhandel Broekhuis in Oldenzaal.

Kuipers zelf zal het boek tussen 15 uur en 16 uur signeren, meldt Tubantia.

Aandacht aan het ondernemerschap

Journalist Gerard Braspenning beschrijft in ‘Björn’ niet alleen het scheidsrechtersleven van Kuipers, maar besteedt ook aandacht aan het ondernemerschap. ‘Hoewel hij dat zelf liever wil scheiden, heb ik dat wel gedaan’, zegt Braspenning in Tubantia.

In supermarkt niet anders dan op veld

Het mooie is dat hij volgens Braspenning in de supermarkt eigenlijk niet zoveel anders is dan op het veld. ‘Kuipers is op en top manager. Wedstrijden leiden is in zijn opvatting niets anders dan het managen van spelers. Hij is het tegenovergestelde van een autoritaire fluiter. Hij zoekt altijd de menselijke oplossing, en dat geldt ook voor zijn personeel in de Jumbo. Als mensen over de schreef gaan, zoals die Gunnarsson bij Frankrijk-IJsland, dan gaat hij eerst met ze praten. Maar als het op beslissingen aankomt, dan staat de duidelijkheid voorop. Op dat punt is hij heel fanatiek,’ aldus de auteur.

Topscheidsrechter in Europa

Kuipers is naast Jumbo-ondernemer al jarenlang een van de absolute topscheidsrechters in Europa. Zo floot hij in 2014 niet alleen drie wedstrijden op het WK in Brazilië, maar leidde hij ook de Champions League-finale tussen Atletico Madrid en Real Madrid. Een jaar eerder floot hij al de Europa League-finale tussen Chelsea en Benfica.

Reageer op dit artikel