nieuws

Allerhande helpt via WhatsApp met koken

Formules 1264

Allerhande helpt via WhatsApp met koken

ZAANDAM – Albert Heijn heeft de kookhulp Allerhande Helpt! als permanente service ingevoerd. Vorig jaar was de advieslijn voor kookvragen al rond Kerstdagen in de lucht.

Klanten kunnen bij Allerhande Helpt! met al hun dringende kookvragen die opdoemen tijdens het koken terecht bij culinair experts. Ze kunnen de vragen via Whatsapp stellen en krijgen ook via de chatdienst antwoord. ‘Kookvraag? App ‘m nu naar: 06 48 48 40 40’, zo kondigt AH de dienst aan.

WhatsApp voor persoonlijk kookadvies

‘Sta je net lekker te koken, blijkt dat je een cruciaal ingrediënt mist. Of: je roert al een hele tijd door de saus, maar hij blijft te dun. Wat nu? Stuur voor persoonlijk kookadvies een WhatsApp-bericht naar Allerhande. Onze culinaire experts denken met je mee en doen er alles aan om je te helpen’, staat op de site van Allerhande.

Allerhande niet telefonisch bereikbaar

Hoewel de dienst met een 06-nummer werkt, is deze niet telefonisch bereikbaar, benadrukt AH in de algemene voorwaarden. Klanten die geen WhatsApp hebben, worden naar Facebook en de klantenservice verwezen via  Facebook.com/Allerhande of ah.nl/klantenservice. AH stelt dat deze manier niet geschikt is voor dringende kookvragen. ‘De vraag komt dan alleen minder snel bij de culinaire experts terecht waardoor u waarschijnlijk langer op een antwoord moet wachten’, aldus de marktleider op de site van Allerhande.

Mogelijk ook naar België

Op dit moment is de dienst alleen beschikbaar in Nederland. AH meldt dat de dienst in de toekomst mogelijk ook beschikbaar komt voor Belgische klanten. De kookhulp is zeven dagen per week bereikbaar. Doordeweeks van 9.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 20.00 uur.

Vorig jaar Kerst getest

AH introduceerde de dient vorig jaar tijdens de Kerstdagen. Die werd toen tijdelijk aangeboden gedurende drie dagen. De culinaire experts kregen toen zo’n 3000 vragen te verwerken, meldde AH na afloop. Voorafgaand aan de Kerstdagen hield AH toen ook voor het eerst een kerstfestival voor klanten.

Reageer op dit artikel