nieuws

Buurt om Aldi naar Raad van State

Formules 1315

Buurt om Aldi naar Raad van State

SINT ANNAPAROCHIE – Buurtbewoners in de Friese gemeente Sint Annaparochie stappen naar de Raad van State om de verhuizing van Aldi tegen te houden.

Dit meldt de Leeuwarder Courant op haar site. Volgens de krant komt Aldi komt op een plek te staan waar de buurt dat niet wil.

Leegstandsbeheerder

Het gaat om een terrein aan De Beuckelaerstraat dat in handen was van leegstandsbeheerder Carex. Inmiddels is er een omgevingsvergunning afgegeven voor het terrein. Daarmee is de mogelijkheid gecreëerd om er een supermarkt met parkeerruimte en ongeveer dertig woningen neer te zetten.

Belachelijk

De buurt noemt die plannen belachelijk. ‘Het levert niks op’, zegt Wilco Sinnema, initiatiefnemer en lid van het buurtcomité. ‘Bovendien zit er al een Aldi in dezelfde straat. De supermarkt wil meer ruimte hebben en zo snel mogelijk verhuizen’, aldus Sinnema in de Leeuwarder Courant.

 

Reageer op dit artikel