nieuws

Jumbo rolt luxe modules massaal uit

Formules 6251

Jumbo rolt luxe modules massaal uit

VEGHEL – Jumbo Supermarkten gaat na de zomer Foodmarkt-modules grootscheeps uitrollen. Het gaat hierbij om nieuwe meubels met verse producten.

Zo begint Jumbo in de loop van het jaar met de massale invoering van een module met zelfgemaakte pizza’s. Dit moet gebeuren bij meer dan 400 vestigingen van de formule uit Veghel. Het betreft pizza’s die consumenten thuis nog moeten opwarmen.

Sushi
Ook maakt Jumbo werk van de introductie van een module met verse sushi. De supermarktketen denkt dat die afdeling gaat werken bij meer dan 200 vestigingen. Dat zeggen bronnen binnen Jumbo met zicht op het proces tegen Distrifood. ‘De sushi moet passen bij het marktgebied, dus die module zul je niet vinden in een omgeving met veel lage inkomens.’

Geen mededelingen
Jumbo zelf wil nog niets kwijt over de plannen. ‘Er worden diverse modules getest in verschillende winkels verspreid over het land. Over de invulling hiervan en de plannen voor de toekomst doen wij momenteel geen mededelingen, omdat dit concurrentiegevoelige informatie is’, zegt woordvoerder Laura Valks-Piessens. Half april bevestigde Valks-Piessens tegenover Distrifood dat de verkoop van verse sushi wordt getest in 17 vestigingen. Het gaat hierbij om zowel filialen als franchisewinkels.

Diepvries en smoothies
Volgens de bronnen zal een aantal winkels ook de beschikking krijgen over een nieuw diepvriesmeubel voor luxe vleesproducten. Het gaat hierbij om een kleinere versie van een meubel dat is te vinden in de Jumbo Foodmarkt in Veghel. Ook is in de diepvrieskist plaats voor bijzondere visproducten. Naast sushi test Jumbo nog meer verselementen. Zo hebben verschillende winkels de beschikking over een verse yoghurttap en een module met zelfgemaakte verse smoothies. ‘Jumbo heeft over een grote uitrol van deze modules nog geen beslissing genomen, aangezien het nog niet duidelijk is of dit is rond te rekenen’, zegt een van de ingewijden.

Burgers, ballen en worst
Over een andere versmodule zou al wel een beslissing zijn genomen. Het betreft het concept ‘burgers, ballen en worst’. Hierbij gaat het om hamburgers, gehaktballen en worsten die op ambachtelijke wijze worden gemaakt door medewerkers van de slagerij in de winkels. Volgens de bronnen brengt dit concept niet wat op voorhand werd gehoopt en zal er op termijn dus ook geen grootschalige uitrol plaatsvinden.

Verbouwing
De uitrol van de verschillende modules kan ook effect hebben op de omvang van de Jumbo-supermarkten. Sommige winkels zullen volgens de ingewijden door de introductie een kleine verbouwing moeten uitvoeren.

Reageer op dit artikel