nieuws

Van Doesburg verruilt Vomar voor Boon

Formules 4652

Van Doesburg verruilt Vomar voor Boon

ALKMAAR – Arie van Doesburg vertrekt bij Vomar Voordeelmarkt. Hij gaat aan de slag bij Boon.

De commercieel directeur heeft zelf aangegeven het bedrijf te willen verlaten. Dat meldt de supermarktketen. Van Doesburg blijft tot het eind van deze maand actief in zijn functie. Daarna start hij als commercieel manager bij Superunielid Boon Sliedrecht B.V.

Opvolger
‘Arie heeft een belangrijke bijdrage geleverd in de ontwikkelingen die zijn ingezet bij het supermarktconcern. De directie en Raad van Commissarissen zijn hem daar zeer erkentelijk voor en hebben respect voor zijn besluit’, zegt Vomar in een reactie. Vomar zal later kenbaar maken hoe de vrijgekomen plek in de directie ingevuld zal worden.

Energie
Van Doesburg: ‘Ik heb altijd met veel plezier en inzet gewerkt bij Vomar Voordeelmarkt. Het was werken in een wereld waar veel gebeurt en waar je scherp moet zijn om goede kwaliteit voor de beste prijs te kunnen bieden. Dat heeft mij altijd veel energie gegeven. Ik kijk terug op een mooie periode met fijne collega’s, zowel binnen het management, als in de winkels.’

Van Haaren
Algemeen directeur Aart van Haren wenst van Doesburg succes. ‘Arie was er altijd voor zijn medewerkers en zijn mede-directieleden. Hij heeft veel voor Vomar Voordeelmarkt betekend en heeft mede aan de basis gestaan van de nu door ons ingeslagen commerciële weg. Daarnaast is hij belangrijk geweest voor onze verdere professionalisering van het category- en marketingmanagement. Wij zijn hem dankbaar voor zijn inzet, zijn manier van samenwerken en zijn collegialiteit. Dat Arie zelf heeft aangegeven iets anders te gaan doen respecteren wij. Wij wensen hem daarmee veel succes’, aldus de algemeen directeur.

Plus
Van Doesburg begon op 1 augustus 2014 bij Vomar. Hij was op dat moment de opvolger van Jacco van Ham. Na een aantal jaren in de winkels van het familiebedrijf van zijn ouders gewerkt te hebben, startte Van Doesburg begin jaren negentig zijn carrière in diverse functies bij Boni en Super de Boer. In 2000 begon hij als inkoper bij Superunie, waar hij in 2003 inkoopmanager werd. In 2007 werd Van Doesburg algemeen directeur van Jaguar, een importeur van groenten en fruit. Begin 2009 stapte hij over naar Plus waar hij aan de slag ging als unitmanager vers.

Reageer op dit artikel