nieuws

AH schrikt van muizenvalwinkels

Formules

AH schrikt van muizenvalwinkels

ZAANDAM – Albert Heijn zit met het schaamrood op de kaken door foto’s van muizenvallen in AH-winkels die door klanten op Facebook zijn geplaatst.

Dinsdagavond plaatste een klant van de AH-winkel aan de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam een foto op de Facebookpagina van de marktleider waarop duidelijk twee rijen muizenvallen te zien zijn bij de kaasafdeling (zie foto hiernaast). De klant vraagt aan het webcareteam van de marktleider of het niet wat frisser is de muizenvallen uit het zicht te zetten. Albert Heijn meldt dat het na het zien van de foto’s contact heeft opgenomen met de winkel om de muizenvallen te verplaatsen.

Purmerend
Een dag later meldt een woedende klant muizenvallen te hebben aangetroffen in het schap met pinda’s van een AH in Purmerend (zie foto hieronder). ‘Mijn jongste zoon liep rond bij de zoutjes op zoek naar borrelnootjes, pinda’s of een andere hartige snack. Ik kon hem gelukkig nog net weerhouden zijn handje niet volledig naar achteren te steken. U kunt zich voorstellen dat ik bij het zien van dit tafereel de rillingen over mijn rug liepen bij wat had kunnen gebeuren. Ik ben meer dan woedend dat mijn kind aan dergelijk onverantwoorde bedrijfsvoering wordt blootgesteld. Het is een regelrechte schande en meer dan onhygiënisch om deze muizenvallen bij etenswaren te plaatsen’, zegt de klant.

ahmuizenval2

Direct actie
Het webcareteam van Albert Heijn schrikt zelf ook van de ontdekking, zo blijkt uit de reactie op Facebook. ‘Ook ik schrok behoorlijk van de melding en de foto waarop duidelijk te zien is dat de vallen in het schap staan. En niet 1, maar wel 6. Ik heb direct telefonisch contact opgenomen met de betreffende winkel in Purmerend. En de assistent-supermarktmanager gaat er direct actie op ondernemen. De vallen horen namelijk niet in het schap, maar eronder te staan zodat jij als klant, maar zeker je zoon hier niet bij kan’, aldus Albert Heijn.

AH to Go Utrecht
Dat muizen een hardnekkig probleem vormen voor supermarkten is algemeen bekend. Jaren geleden trok een filmpje over een muizenplaag in een AH to go-vestiging op het station in Utrecht landelijke aandacht. In het filmpje is te zien hoe een muis zich te goed doet aan bake-off brood in de AH to Go.

Reageer op dit artikel