nieuws

Van Heinde opent deuren in Den Bosch

Formules

Van Heinde opent deuren in Den Bosch
Bert Jansen

DEN BOSCH – De eetwinkel annex restaurant Van Heinde is vandaag officieel geopend door burgemeester Rombouts van Den Bosch.

Van Heinde is gevestigd in het voormalige Stedelijk Museum van de Brabantse hoofdstad. Bedenker en oprichter Casper Schoenmakers heeft de ambitie om Van Heinde te maken tot het ‘Eataly van de Lage Landen.’

Restaurant
Het restaurant van Van Heinde bevindt zich op de eerste etage waar een vide is geconstrueerd. Hier kunnen 65 mensen tegelijkertijd eten en drinken. De gerechten worden alle bereid met producten die in de winkel te koop zijn.

Assortiment
Het assortiment van Van Heinde bestaat voor een deel uit traditioneel kw-assortiment. Daaar is door Schoenmakers en de van Marqt afkomstige Eline Veninga Winkel een groot aantal producten afkomstig van lokale en regionale leveranciers aan toegevoegd. In totaal telt de winkel, waar op elk van de versafdelingen een vakman staat een waar op de visafdeling ook vis wordt gebakken, een assortiment van circa 5500 artikelen.

In onderstaand filmpje van het Brabants Dagblad vertelt oprichter Casper Schoenmakers over zijn creatie.

Morgen (zaterdag 21 november) staat er in de papieren editie van Distrifood een uitgebreid interview met Casper Schoenmakers.

 

Reageer op dit artikel