nieuws

Sligro verdient minder aan Emté

Formules

Sligro verdient minder aan Emté

VEGHEL – Groothandel Sligro heeft over 2014 twee miljoen euro minder verdiend aan zijn supermarkten. Dit komt echter volledig voor rekening van ‘incidentele resultaten’.

In juli maakte Sligro al bekend dat het avontuur rond Superdirect de onderneming twee miljoen euro heeft gekost. De totale post rond incidentele resultaten bedraagt zelfs vier miljoen euro. Zonder deze posten was sprake geweest van een stijging van het bedrijfsresultaat voor amortisatie (ebita) van twee miljoen euro. De afdeling foodretail droeg 13 miljoen euro ebita bij aan het totaal van 106 miljoen. Dat is 6 procent meer dan vorig jaar, dankzij goede prestaties van de foodservicetak. Daar nam de ebita toe met 8 miljoen euro.

Voorzichtig positief
Voor wat betreft 2015 kijkt Sligro met een voorzichtig positieve blik. Voor supermarkten voorziet Sligro dit jaar eveneens een bescheiden groei, waarbij het bedrijf verwacht het beter te zullen doen dan de concurrentie. ‘De enigszins betere marktomstandigheden zullen er mogelijk toe leiden dat er in 2015 geen extra prijsdruk ontstaat, al blijft het prijsspel met name in foodretail altijd bijzonder.’ De onderneming verwacht komend jaar meer te profiteren van het Kicken op Kosten-programma. In Foodservice is het marktaandeel van Sligro gestegen met 1,7 procent naar 22,9 procent. Het jaarthema voor 2015 is ’n Tandje erbij, waarbij Sligro hoopt op wat hulp van de aantrekkende economie.

Reageer op dit artikel