nieuws

Lidl mag bouwen in Heinkenszand

Formules

Lidl mag bouwen in Heinkenszand

HEINKENSZAND – Discounter Lidl mag naast de bestaande Emté aan de Stenevate in Heinkenszand een supermarkt bouwen.

Een nipte meerderheid van de gemeenteraad (tien voor en zeven tegen) stemde donderdagavond in met het collegevoorstel, meldt de Provinciaal Zeeuwse Courant. Kleine buurtsupers in omliggende dorpen vrezen voor hun voortbestaan, maar het hangt van de bewoners zelf af of deze kleine winkels levensvatbaar blijven, betoogde Arno Witkam (PvdA).

Buurtsuper

Momenteel doet slechts één op de vijf gezinnen boodschappen in de eigen buurtsuper, wist Kees Weststrate (SGP/ChristenUnie). Daar is dus nog een markt te winnen. Daarnaast is de komst van de Lidl volgens hem goed voor de Borselse economie. De tweede super levert immers een extra omzet op van €6 miljoen. De VVD is voorstander van een discounter in Heinkenszand, maar niet aan de Stenevate, maakte Roel Boekholt duidelijk.

Locatieonderzoek
Hij vond de locatie aan de Zwake beter. Omdat ook het locatieonderzoek (alleen de omgeving Van der Biltplein en Stenevate) in zijn ogen veel te beperkt was, stemde de VVD tegen het voorstel. Volgens Boekholt, en met hem ook D66, OPA Borsele en Lokale Partij Borsele wordt de verkeersdruk op de Stenevate ook veel te groot. Voor de VVD, D66, Lokale Partij Borsele en OPA Borsele restte daarom niets anders dan tegen het voorstel te stemmen.

Reageer op dit artikel