nieuws

Ex-C1000-man in directie AH

Formules

Ex-C1000-man in directie AH
Ton Kastermans

ZAANDAM – Het directieteam van Albert Heijn wordt met ingang van maandag 5 mei 2014 aangevuld met Marit van Egmond en Erik-Jan Mares.

Centraal bij deze benoemingen staat volgens Albert Heijn het verbeteren en aanvullen van het assortiment voor de klant. Erik-Jan Mares (zie foto) wordt benoemd tot directeur merchandising & sourcing houdbaar, non food en new business. Mares geeft sinds een jaar leiding aan Ahold European Sourcing en was daarvoor werkzaam bij onder meer C1000 (als unit manager houdbaar) , Danone en Nutricia. In zijn nieuwe functie gaat hij leiding geven aan de verdere ontwikkeling van bestaand en nieuw assortiment. Bij C1000 was hij onder andere verantwoordelijk voor exclusieve A-merk introducties (Bertolli, Grolsch) voor deze formule.

Vers

Marit van Egmond wordt benoemd tot directeur merchandising & sourcing vers. Zij geeft momenteel leiding aan Gall & Gall en is sinds 1997 in dienst bij Ahold. Van Egmond maakt sinds 2008 deel uit van de leiding van Gall & Gall. Eerder heeft zij ook de functie van category manager binnen Albert Heijn bekleed. In haar nieuwe functie gaat zij leiding geven aan de verdere ontwikkeling van het vers-assortiment. Van Egmond bedacht onder meer het Kies&Kook-concept.

Belang

Het belang van assortiment als onderdeel van het aanbod van Albert Heijn aan de klant krijgt volgens de supermarktketen meer en gerichte aandacht met de benoeming van deze twee nieuwe directeuren. Verbeteringen in en aanvullingen op het assortiment zal de commerciële propositie van Albert Heijn verder versterken, zo schrijft AH in een persbericht.

Compleet

Door deze benoemingen is volgens ceo Sander van der Laan het directieteam van Albert Heijn weer compleet. ‘Het is mooi dat we deze twee belangrijke functies kunnen invullen met professionals uit onze eigen organisatie die beschikken over relevante ervaring. De energie die deze collega’s meebrengen naar hun nieuwe positie zal een impuls geven aan de verbetering en uitbreiding van ons assortiment en daarmee aan ons aanbod aan de klant.’

Directie

Naast Marit van Egmond en Erik-Jan Mares bestaat het directie team van Albert Heijn verder uit: Cees van Vliet (directeur winkels & distributie), Adriaan Thierry (directeur omni-channel marketing & format), Wouter Kolk (directeur nieuwe markten & speciaal zaken), Hendrik-Jan Roel (financieel directeur) en Luc de Baets (directeur human resources & business services). Het team staat onder leiding van algemeen directeur Sander van der Laan.

Gall&Gall

Frances Franken wordt met ingang van 5 mei 2014 benoemd tot algemeen directeur van Gall&Gall. Zij volgt Marit van Egmond op. Franken werkt sinds 1999 binnen Ahold en heeft verschillende commerciële functies vervuld binnen Gall & Gall, Albert Heijn en Etos.

Reageer op dit artikel