nieuws

‘Eind dit jaar weer veertig Natuurwinkels

Formules

‘Eind dit jaar weer veertig Natuurwinkels
Koos Groeneveld

HARDERWIJK – De 25e Natuurwinkel gaat binnenkort open. Eind dit jaar moet de teller van de afgelopen week overgenomen formule alweer op veertig staan.

Dat zegt Natudis-directeur Petra van der Linden laat dit weten in een reactie op de verkoop van de groothandel Hieronder vallen ook de Natuurwinkels en de biologische groothandel Kroon in Amsterdam. Vroegop groeit daarmee uit tot een biologische totaalleverancier.

Moeizame relatie

Met de verkoop van Natudis komt er een einde aan de moeizame 
relatie tussen de Wessanen-dochter en de Natuurwinkel-ondernemers. Velen stapten de afgelopen jaren over naar EkoPlaza, onder meer uit onvrede over het in de markt zetten van biologische formule Gooodyfooods. Van der Linden zegt dat de weg weer omhoog voert. ‘Gooodyfooods is in september vorig jaar opgeheven en geïntegreerd in de Natuurwinkels. Binnenkort gaat de 25e open. Eind dit jaar zitten we weer aan de veertig.’

Reageer op dit artikel