nieuws

C1000: Onkenhout vervangt Sliepenbeek

Formules

C1000: Onkenhout vervangt Sliepenbeek

AMERSFOORT – Niels Onkenhout is de nieuwe directievoorzitter van C1000. Hij volgt Joost Sliepenbeek op, die zijn vertrek heeft aangekondigd.

Onkenhout, die ook al de laatste directeur van Super de Boer was, treedt op 1 januari 2013 aan. Frits van Eerd zegt de beslissing van Sliepenbeek om te vertrekken te respecteren. ‘Joost was een gewaardeerd lid van de Raad van Bestuur en voorzitter van de C1000 directie. Met zijn kennis en kunde heeft hij de afgelopen jaren veel voor C1000 betekend. Zijn rol bij de strategie­ontwikkeling van de gecombineerde Jumbo/C1000 organisatie is van grote waarde geweest.’

Veel vertrouwen
Hij rekent erop met Onkenhout een goede opvolger in huis te hebben. ‘Niels is als directeur integratie sinds het begin betrokken bij het integratieproces en kent beide bedrijven goed. Ik heb er veel vertrouwen in dat Niels samen met de C1000 directie de komende jaren zorg draagt voor een succesvol C1000.’ De formule wordt de komende jaren afgebouwd door de ombouw naar Jumbo.

Natuurlijk moment
Onkenhout wordt daarmee de derde topman van C1000 in korte tijd. Eerder dit jaar vertrok Tom Heidman al als hoogste baas na het afronden van de overname door Jumbo. Sliepenbeek, die eerder financieel topman was, heeft ruim tien maanden de leiding gehad. ‘Nu de overname door Jumbo en de eerste fase van de integratie zijn afgerond en de gezamenlijke koers helder is, zie ik dit als een natuurlijk moment om de leiding van C1000 over te dragen’, zegt Sliepenbeek in een toelichting.

Raad van bestuur
De combinatie Jumbo/C1000 wordt vanaf 1 januari aangestuurd door de raad van bestuur bestaande uit Frits van Eerd (CEO), Ton van Veen (CFO) en Niels Onkenhout (Directievoorzitter C1000).

Reageer op dit artikel