nieuws

Supercoop Nijverdal wint Vriesvers-titel

Formules

Supercoop Nijverdal wint Vriesvers-titel

NIJVERDAL – De Supercoop in Nijverdal heeft de eerste verkiezing van Vriesverswinkel van het Jaar gewonnen. De winnaar besteedt veel aandacht aan diepvries en behaalt op deze afdeling het hoogste omzetaandeel.

Mede door het hoger omzetaandeel van diepvries, scoorde Supercoop Nijverdal veel punten. Bedrijfsleider Mark van der Kruk verklaart dit door de kenmerken van het marktgebied. ‘Hier op het platteland hebben veel mensen een vrieskist, dat merken wij ook in de verkopen. Daarbij komt dat binnen onze formule en acties diepvries veel aandacht krijgt.’

Concurrenten
De winnaar kwam niet alleen tot stand op basis van de omzetcijfers of de grootte van de afdeling. Ook de waardering van de eigen klanten speelden een belangrijke rol. In deze categorie waren de Jumbo Euroborg in Groningen, de Supercoop in Boekel en Plus Verbeeten in Vierlingsbeek grote concurrenten.

Actiebeleid
De winnende Supercoop heeft met twintig meter afgedekte vrieskisten en vijftien vrieskasten niet de grootste afdeling. Ter vergelijking, nummer twee Jumbo Euroborg heeft 48 meter om 19 deuren. De jury van het organiserende Vriesvers Platform waardeert het zeer dat Coop diepvriesproducten ook prominent betrekken in het actiebeleid en de afdelinge dezelfde aandacht geven als vers. Onder de tien finalisten waren daarom vier Supercoops, een Coop (Culemborg) en de Rotterdamse Nettomarkt dat ook een filiaal van dezelfde organisatie is.

 

 

Reageer op dit artikel