nieuws

Dc-personeel C1000 wil meer respect

Formules

Dc-personeel C1000 wil meer respect

ELST – De werknemers van het distributiecentrum van C1000 in Elst gaan op de bres voor betere arbeidsomstandigheden.

Komende donderdag overhandigt een delegatie van circa 80 werknemers een petitie aan Pascal Piepers, vestigingsmanager C1000 DC Elst. De werknemers willen dat het management respectvol met ze omgaat, onder meer door meer invloed en zeggenschap voor de DC-werkers, zo meldt FNV Bondgenoten.

Normale werkomstandigheden

Peter Knipping, vakbondsleider FNV Bondgenoten: 'We zetten ons graag volledig in voor C1000 maar daar zijn wel normale werkomstandigheden voor nodig. De afgelopen jaren zijn onze arbeidsomstandigheden en de -verhoudingen verslechterd. Op hoog niveau wordt er gevochten om de hoogste winst terwijl wij vechten voor brood op de plank, voor normale werkomstandigheden. Het lijkt wel alsof wij – de werknemers – nu in de actie worden gegooid. Het kan/moet volgens ons ‘C1000 x beter', om te beginnen door ons respectvol en eerlijk te behandelen.'

Vaste banen

Naast meer invloed en zeggenschap willen de DC-werkers een respectvollere behandeling, meer vaste banen in plaats van losse, onzekere contracten en een transparant ziekteverzuimbeleid. De chauffeurs willen daarnaast minder zware karren, minder backhauling en volle wagens op de terugweg. In de petitie eisen de werknemers dat de heer Piepers uiterlijk 29 december komt met een voorstel tot verbeteringen.

Bij het C1000 Distributiecentrum in Elst werken circa 115 vaste krachten en 175 uitzendkrachten.

 

 

Reageer op dit artikel