nieuws

Spar volledig over op fairtrade bananen

Formules

Spar volledig over op fairtrade bananen

ZEVENBERGEN – Spar verkoopt in zijn winkels alleen nog bananen met het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade. Dit keurmerk staat garant voor eerlijke handel met aandacht voor mens en milieu.

‘We zijn een organisatie met grote betrokkenheid bij de leefbaarheid in buurten en dorpen’, licht Sjaak Kranendonk, algemeen directeur van Spar Nederland toe. ‘Het past in onze duurzaamheidsstrategie dat we iets terug doen voor de maatschappij. Een rechtstreekse en eerlijke prijs betalen voor onze bananen, en tegelijkertijd de lokale boerenbevolking steunen sluit daarbij aan’.

Max Havelaar

Peter d’Angremond, directeur Stichting Max Havelaar: 'Door te kiezen voor een volledige overstap naar Fairtrade bananen toont Spar haar commitment richting Fairtrade. Spar draagt eraan bij dat boeren in ontwikkelingslanden een betere toegang krijgen tot de Westerse markt en daardoor kunnen werken aan een betere toekomst.'

Thee

Inmiddels verkoopt Spar ook andere producten met het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade, waaronder diverse theesoorten. Daarnaast kunnen klanten van Spar al enkele weken bij hun boodschappen sparen voor Fairtrade handdoeken uit Afrika. 'De Fairtrade handdoekenactie loopt erg goed. Dat geeft ons het gevoel dat onze klanten die producten waarderen. Die handdoeken voelen ook nog eens erg goed aan!', aldus Kranendonk.

Reageer op dit artikel