fotoreportage

Fotorepo: Puur Poiesz 2.0 in Franeker

Formules

Fotorepo: Puur Poiesz 2.0 in Franeker

FRANEKER – Poiesz opende woensdag in Franeker een compleet verbouwde winkel. Het was de eerste supermarkt van de formule volgens het nieuwe concept Puur Poiesz 2.0. Na een periode waarin het concept werd getest in Heerenveen, Sneek en Zevenhuizen, acht de Friese winkelketen de tijd rijp voor de verdere uitrol.

Poiesz gaat de komende jaren elke vier weken een van z’n 69 winkels ombouwen. Over een jaar of vier moet de hele operatie klaar zijn.

Gallië
Het winkelaantal van Poiesz van 69 zou de komende jaren nog wel wat kunnen toenemen, zegt commercieel directeur Rob Terstappen tegen Distrifood. ‘Het zullen er nooit 120 worden, maar ik zie ruimte voor 75 tot 80 winkels. Op ons hoofdkantoor hangt een kaart van Noord-Nederland met daarop de witte vlekken. We zitten in de noordelijke provincies dicht op het vuur, voelen ons de baas van dit marktgebied. De Jumbo-C1000-deal heeft ons wat winkels opgeleverd, net zoals eerder een aantal voormalige Super de Boer-vestigingen. We noemen ons marktgebied wel eens gekscherend Gallië, waarbij we telkens weer een stuk veroveren.’

Reageer op dit artikel