artikel

Partij voor de Dieren? Het kan nog gekker

Formules

Partij voor de Dieren? Het kan nog gekker

De Partij voor de Dieren wil de verkoop van kabeljauw en paling verbieden. Dat maakte partijleider Marianne Thieme deze week bekend. Maar het kan nog gekker.

Volgens Thieme is een verbod hard nodig, omdat de zeebodem langzamerhand verandert in een natte Sahara. Als ‘we’ zo doorgaan, is er binnenkort geen vis meer te zien, aldus de partijleider. Of het hier gaat om een breekpunt voor de komende verkiezingen, maakt de moderne herder van het dierenrijk niet duidelijk. Is ook niet belangrijk, want dit valt natuurlijk niet serieus te nemen.

Maatregel

Er is immers vrijwel geen partij meer binnen het viswereldje die tegenwoordig geen rekening houdt met de visstand. Van de EU naar palingcommissies tot supermarkten met viswijzers en consumenten, iedereen beseft inmiddels wel dat een fatsoenlijk visbeheer nodig is. Ook de klant heeft geen zin in de zoveelste betuttelende maatregel. Uit een onderzoek van Albert Heijn werd deze week duidelijk dat 30 procent van de huishoudens zelden of nooit vis eet. Dus over die groep hoeft Thieme zich al helemaal niet druk te maken.

Mens

Dat het nog gekker kan, bewijst de Partij voor de Mens en alle overige aardbewoners. Wie zegt u? De Partij voor de Mens en alle overige aardbewoners. De ‘PvdM’ en alle overige aardbewoners is naar eigen zeggen een partij die een duidelijk onderscheid maakt tussen de menselijke mens (de mens) en de primitieve mens (de onmens).

Supermarkt gratis

De partij stelt in haar verkiezingsprogramma dat vlees, vis, gevogelte en ‘overige wezens’ niet meer verkocht of verhandeld mogen worden, en dus ook niet door de staat verstrekt. Eten en drinken in de supermarkten is voortaan gratis, dankzij een sociale zekerheidswet. Winkeliers dienen hun declaraties in bij de staat en de kassa verdwijnt. Luxe artikelen krijgen echter een aparte afdeling waar men nog altijd langs de kassa moet om af te rekenen. Gelooft u dit niet, klik gerust op deze link.

Waarborgsom

De partij is op dit moment bezig de waarborgsom binnen te slepen om mee te mogen doen aan de verkiezingen. Die som voor de Tweede kamer bedraagt 11250 euro, de teller staat nu op iets meer dan 600. Het geld moet officieel op 27 april gestort zijn, dus wilt u dringend af van uw kleingeld…Volgens de partij is de aarde u dankbaar!

Reageer op dit artikel