artikel

SdB’ers terug naar het schoolplein

Formules

SdB’ers terug naar het schoolplein

De C1000-directie gaat de zestig Super de Boer-ondernemers dinsdag in Hooglanderveen informeren over de plannen die het bedrijf heeft met de winkels. Echt gezellig zal het er niet worden.

C1000-woordvoerder Rianne van Beek sprak zich gisteren op Distrifood.nl voorzichtig uit over de gemoederen binnen het SdB-kamp. ‘De één staat zeer positief tegenover C1000, de ander gaf toch de voorkeur aan Jumbo.’ Vandaag laat Jan Willem Lemkes in de Telegraaf weten dat frustratie voorrang op blijdschap. ‘Ik heb heel geëmotioneerde ondernemers aan de telefoon gehad. Ondernemers die zeggen ‘dat wil ik niet, ik heb er geen goed gevoel bij’. Ze wilden liever Jumbo. Maar ja, ze mochten niet zelf kiezen’, aldus de voorzitter van de SdB-ondernemersvereniging.

Vol verlangen

Jarenlang hebben veel ondernemers zich sterk gemaakt voor hun Super de Boer. Ze zijn vergroeid met het bedrijf. De laatste tijd ging het weer crescendo met de formule onder leiding van Jan Brouwer. Nu worden ze verplicht een ander jasje aan te trekken. En dat doet pijn. Het lijkt enigszins op de situatie die iedereen vroeger wel eens heeft meegemaakt op het schoolplein. Twee jongens kozen om de beurt voor een speler in hun team. Iedereen keek vol verlangen, maar ook hulpeloos toe, bij wie hij zich mocht scharen. Iedereen hoopte te worden uitgekozen door het populairste jongetje van de klas (Jumbo?). Groot was altijd het geluk wanneer je bij jouw favoriet mocht spelen. Net zo groot de teleurstelling wanneer je door die ander werd uitgekozen.

In de weg

Uiteindelijk bleef de zwakste broeder altijd over. Geen van beide partijen wilde hem hebben. En wie hem uiteindelijk moest opnemen in het team, gaf hem de opdracht mee om vooral niet in de weg te lopen. Het doet een beetje denken aan de 20 tot 45 winkels waar Jumbo en C1000 beiden niet op zitten te wachten. Zolang ze maar gedumpt worden. Kunnen ze ten minste niet in de weg lopen.

Reageer op dit artikel