nieuws

Waakhond keurt overname Struik Foods goed

Fabrikanten 2579

Waakhond keurt overname Struik Foods goed
Foto: Archief Distrifood

DEN HAAG – Kartelwaakhond ACM heeft de overname van Struik Foods door Meatpoint BV (Zwanenberg Food Group) goedgekeurd.

Dat blijkt uit een uitspraak die vandaag (woensdag) is gepubliceerd op de website van de Authoriteit Consument & Markt (pdf). Volgens de ACM is er geen vergunning nodig voor de overname omdat er geen reden is om aan te nemen dat de de marktwerking door de deal wordt belemmerd.

Partijen sinds juli met elkaar in gesprek

In juli van dit jaar werd bekend dat de Zwanenberg Food Group en Struik Foods in gesprek waren over een transactie. Dit gebeurde via de holding Meatpoint BV waaronder de Zwanenberg Food Group hangt.

Struik verkeerde in financiële moeilijkheden

Struik werd in de jaren vijftig opgericht door de gelijknamige familie. Die verloor enkele jaren geleden de controle over de onderneming nadat deze in financiële problemen was gekomen. De van het kalfsvlees bekende familie Van Drie was de laatste jaren de grootaandeelhouder. In november werd de transactie aangemeld bij de ACM.

Zwanenberg actief op overnamepad

Zwanenburg Food Group is actief op het overnamepad. Zo nam de onderneming enkele maanden geleden nog het merk Chicken Tonight over van Unilever. Enkele jaren geleden werd ook al de Unox-fabriek gekocht. Het bedrijf nam echter wel afscheid van de vleeswarentak.

 

Reageer op dit artikel