nieuws

Winst AB InBev schiet omhoog

Fabrikanten 1566

Winst AB InBev schiet omhoog

LEUVEN – Biergigant Anheuser-Busch InBev heeft afgelopen jaar fors meer winst gemaakt.

Het bedrijf, dat goed is voor circa een derde van de wereldwijde bierproductie, profiteerde van hogere prijzen en de groeiende verkoop van zogeheten premiumbieren. Ook wist de brouwer verdere kostenbesparingen te realiseren in het verlengde van de overname van branchegenoot SABMiller.

Winst groeide met liefst 64 procent

Onder de streep resteerde een bedrag van bijna $8 miljard (€6,6 miljard). Dat betekende een stijging met ruim 64 procent ten opzichte van een jaar eerder. De integratie van de activiteiten van SABMiller zorgde ervoor dat de kosten op jaarbasis $1,3 miljard (€1,07 miljard) lager uitvielen.

Wereldmerken deden het goed

De omzet van de brouwer steeg met ruim 5 procent terwijl in volume een stijging met 0,2 procent werd gerealiseerd. De opbrengsten van de drie wereldmerken Budweiser, Stella Artois en Corona vielen bijna 10 procent hoger uit.

Beste resultaten in jaren

Het management van AB InBev sprak van de beste financiële resultaten van de afgelopen 3 jaar. Daarbij werd ook op het herstel in Brazilië gewezen. Wel verwacht de brouwer een moeilijk eerste kwartaal in deze regio, gelet ook op de vroege timing van carnaval in combinatie met slecht weer.

Verdere groei van omzet en besparingen

AB InBev denkt dat de kosten als gevolg van de overname van SABMiller structureel met miljarden omlaag kan. Qua omzet en bedrijfsresultaat rekent AB InBev dit jaar op verdere groei. Daarbij moeten de opbrengsten per hectoliter bier omhoog.

Zie ook: Aldi wint in hoger beroep van AB InBev

Reageer op dit artikel