nieuws

Euroma koopt branchegenoot Intertaste

Fabrikanten 5567

Euroma koopt branchegenoot Intertaste
Foto: Shutterstock

WAPENVELD – Kruiden- en specerijproducent Koninklijke Euroma heeft overeenstemming bereikt over de overname van de Nederlandse branchegenoot Intertaste. Door samenvoeging van de activiteiten ontstaat een bedrijf met vijfhonderd medewerkers en een omzet van €220 miljoen.

‘De overname creëert een onderneming met een sterke marktpositie en het meest complete aanbod in de Europese markt van kruiden en specerijen’, zo meldt Euroma bij de bekendmaking van de overname. Die past volgens de onderneming in de ambitie om ‘door acquisities en autonome groei uit te groeien tot dé toonaangevende smaakmaker op de markt van kruiden en specerijen’.

Klassieke strategische overname

Volgens algemeen directeur Robert Hoogstra van Euroma betreft het een klassieke strategische overname. ‘De positionering en marktbenadering van beide bedrijven liggen heel dicht tegen elkaar aan, terwijl we grotendeels een complementair klantenbestand hebben. Samen zijn de bedrijven sterker dan de som der delen. De krachtenbundeling zal zich vertalen in toonaangevende, innovatieve concepten, vernieuwende smaken en een nog betere, snellere en betrouwbare realisatie. Onze ambitie is onze partners en consumenten te verrassen.’

Wereldmarktleider in satésaus

Beide bedrijven maken zowel ingrediënten voor andere foodfabrikanten als kant-en-klare producten voor de retail. Zo is Intertaste naar eigen zeggen wereldmarktleider op het gebied van satésaus en onder meer actief met de productie van droge maaltijdmixen, -sauzen en -soepen. Euroma is een grote speler in het kruidenschap, met onder meer het bekende assortiment specerijmelanges Original Spices in samenwerking met topkok Jonnie Boer.

Nieuwe fabriek in Zwolle

Nieuwbouw  van een nieuwe fabriek in Zwolle moet het nieuwe bedrijf nog meer vaart geven. Hier moeten trends en inzichten in concrete concepten worden vertaald. De state-of-the-art geautomatiseerde fabriek wordt in 2019 betrokken. De overname van Intertaste door Euroma moet nog wel worden goedgekeurd door de kartelwaakhond.

Reageer op dit artikel