nieuws

FNV in gesprek met Unilever over Unox

Fabrikanten 1518

FNV in gesprek met Unilever over Unox

OSS – Vakbond FNV gaat opnieuw met Unilever om tafel om te praten over de voorgenomen verkoop van de Unox-fabriek in Oss.

Wel gaan de stakingen die voor deze week zijn gepland gewoon door, meldt het ANP.

Verschillende keren gestaakt

De afgelopen tijd hebben werknemers van Unox in Oss verschillende keren gestaakt. In de fabriek worden rookworsten, soepen en sauzen gemaakt. Unilever verkoopt de fabriek aan vleesverwerker Zwanenberg. De nieuwe eigenaar wil morrelen aan de arbeidsvoorwaarden, met name de pensioenen. De circa driehonderd werknemers willen daarvoor compensatie van Unilever. Ook eisen zij garanties over behoud van werkgelegenheid.

Aangepast voorstel

Volgens FNV heeft Unilever een aangepast voorstel gedaan en wordt het overleg nu hervat. De bond wil echter niet vooruitlopen op de uitkomst en stelt dat opschorting van acties nog niet aan de orde is.

Reageer op dit artikel