nieuws

Jupiler stopt als sponsor eerste divisie

Fabrikanten 2299

Jupiler stopt als sponsor eerste divisie
Jupiler

ZEIST – Jupiler stopt na twaalf seizoenen als naamgever en sponsor van de eerste divisie.

Dit meldt Marc Boele, algemeen directeur van de Coöperatie Eerste Divisie. Boele, die de samenwerking met het biermerk een “match made in heaven” noemt, heeft er alle vertrouwen in een vruchtbare samenwerking te bewerkstelligen met een nieuwe sponsor.

Landelijke uitstraling competitie

Boele: ‘Uiteraard is het jammer dat er geen dertiende jaar komt, maar we zien vooral ook nieuwe kansen. Onze competitie staat voor ontwikkeling en toegankelijkheid. Onze kracht ligt in feit dat we een landelijke uitstraling hebben als tweede grootste sportcompetitie van Nederland, maar met onze clubs zijn we vooral ook sterk in de regio. Samen met een nieuwe partner kunnen we daarmee een stap zetten om onze rol in de maatschappij nog meer invulling te geven.’

Samenwerking met meerdere partners

Volgens Boele is het mogelijk dat meerdere bedrijven Jupiler opvolgen. ‘Misschien vullen we het nu op een andere manier in. Het is niet ondenkbaar dat we met meerdere partners in zee gaan, het hoeft niet één sponsor te zijn. Veel zal ook afhangen van wat een mogelijke nieuwe sponsor zelf wil.’ Sinds de KNVB in 1990 besloot sponsors te zoeken voor de divisies in het betaalde voetbal, heette de eerste divisie de Toto-Divisie en van 2001 tot en met 2006 de Gouden Gids Divisie. In 2006 werd Jupiler hoofdsponsor.

Reageer op dit artikel