nieuws

Honig schrapt E-nummers

Fabrikanten 1654

Honig schrapt E-nummers

KOOG AAN DE ZAAN – In de producten van Honig zitten aan het eind van de maand geen e-nummers meer.

Het voedingsmerk doet smaakversterkers en palmvet in de ban. Ook het gehalte zout zal worden verlaagd, meldt het Financieel Dagblad (FD) vandaag.

Toevoeging van kunstmatige smaakstoffen

Deskundigen zeggen al jaren dat het hoge zoutgehalte en de toevoeging van kunstmatige smaakstoffen en -versterkers af moet nemen in de kant-en-klaar maaltijdmixen.

Het ging alleen om de smaken

‘Gezondheid, voedingswaarde en natuurlijkheid van de ingrediënten speelden geen rol bij het kopen van onze producten’, legt marketingmanager Trix van der Vleuten van Honig uit. ‘Het ging voor consumenten alleen om de smaken.’

Kritiek op gebruik E-nummers

De reden waarom Honig nu toch de receptuur van 35 producten aanpast, is dat het bedrijf een verandering bij de consument bemerkt. Sinds enkele jaren krijgt Honig bij klantenonderzoeken kritiek op het gebruik van zout en E-nummers. ‘Het ging altijd om enkelingen, maar nu merken we dat die meer aanhang krijgen,’ aldus de woordvoerder tegenover het FD.

In 2014 begonnen met nieuwe recepturen

Honig is in 2014 begonnen met de ontwikkeling van vernieuwde recepturen. Doel was om ondanks de gewijzigde samenstelling de smaak hetzelfde te houden. Een van de smaakversterkers die Honig in de ban heeft gedaan is MSG, ook wel bekend als E621. De nieuwe recepturen bevatten gemiddeld 13,6 procent minder zout dan in 2014 toen de zoektocht naar nieuwe recepten startte.

Reageer op dit artikel