nieuws

Alibaba gaat Unilever in China helpen

Fabrikanten

Alibaba gaat Unilever in China helpen

HANGZHOU – Unilever schakelt de hulp in van Alibaba om zijn producten aan de man te brengen op met name het platteland van China.

De voedings- en wasmiddelenproducent en het internetconcern hebben daarover een samenwerkingsovereenkomst getekend, zo maakten zij bekend. Unilever verkoopt al sinds 2011 producten in China via een webwinkel op Tmall, een handelsplatform van Alibaba.

Marketing
Het Brits-Nederlandse bedrijf achter merken als Persil, Dove en Knorr gaat nu ook gebruik maken van aanvullende diensten, bijvoorbeeld op het gebied van marketing, distributie en bescherming van zijn merken tegen namaak.

Tegenvaller
De verkopen van Unilever in opkomende markten, en dan met name China, vielen de laatste tijd tegen.

Reageer op dit artikel