nieuws

Heinz-pijp staat weer recht (video)

Fabrikanten

Heinz-pijp staat weer recht (video)

ELST (update) – Het gevaar rond de schoorsteen op het fabrieksterrein van Heinz in Elst is geweken. De schoorsteen stond te wiebelen en dreigde op twee tanks met chemicaliën te vallen.

Uit voorzorg besloot de gemeente acht woningen naast het bedrijfsterrein te ontruimen. Afzonderlijk zijn de chemicaliën niet gevaarlijk, maar als de inhoud van beide tanks bij elkaar komt, kunnen die stoffen een chemische reactie veroorzaken. De bewoners mochten na korte tijd weer terug.

Ontruiming

Ook het fabrieksterrein was ontruimd en personeel werd opgevangen in de kantine. Daarnaast werd gisteren het treinverkeer tussen Arnhem en Nijmegen stilgelegd. De fabriek staat langs het spoor aan de Stationsstraat in Elst. De stalen pijp is instabiel geworden na vermoedelijk een explosie in de ventilator.

Reageer op dit artikel