artikel

Merk van het Jaar: Winnaarsoverzicht

Fabrikanten 581

Merk van het Jaar: Winnaarsoverzicht
Foto: FNLI

DEN HAAG – Alle winnaars van de FNLI Merk van het Jaar Award op een rijtje.

Sinds 2007 verrichten EFMI Business School en GfK in samenwerking met de Federatie Neder­landse Levensmiddelen Industrie (FNLI) jaarlijks een grootschalig merkenonderzoek om de merk­kracht van de (qua supermarktomzet) grootste levensmidde­len­merken in kaart te brengen.

Grootste mentale merkkracht

Tot 2013 werd het merk met de – in absolute zin – grootste ‘mentale’ merkkracht beloond met de FNLI Merk van het Jaar Award. Sinds de 2013-editie speelt ook de merkontwikkeling ten opzichte van het voorgaande jaar een rol bij de vaststelling van het winnende merk.

De volgende merken wonnen al eens (of meerdere keren) de FNLI Merk van het Jaar Award:

  • 2007: Hertog
  • 2008: Verkade
  • 2009: Mona
  • 2010: Verkade
  • 2011: Verkade
  • 2012: Douwe Egberts
  • 2013: HAK
  • 2014: Campina
  • 2015: Bolletje
Reageer op dit artikel