Locatie

Restaurant De Librije

Broerenkerkplein 13-15
8011 TW Zwolle
038 – 421 2083

Routebeschrijving 

         

U kunt gratis parkeren in parkeergarage ‘De Diezerpoort’. Deze ligt op 250 meter van de Librije. Parkeren in andere garages zijn voor eigen rekening.

 


In 1993 namen Jonnie en Thérèse Boer Restaurant De Librije over. Vrijwel direct na de overname werd het restaurant bekroond met haar eerste Michelinster. Van de ene op de andere dag liep het storm, wachttijden van 5 maanden werden normaal, het eten werd uitdagender, bijzonder maar met natuurlijke ingrediënten; met succes! In 1999 werd de tweede Michelinster in ontvangst genomen en in 2004 trad restaurant De Librije als tweede restaurant van Nederland de lijsten in met 3 Michelinsterren.

Inmiddels zijn er meerdere bedrijven van De Librije bijgekomen zoals het cateringbedrijf Food on Tour en het in 2008 geopende Librije’s Hotel met hierin Librije’s Zusje, de kook- & wijnschool Librije’s Atelier en Librije’s Wijnbar. 

Bij alle bedrijven van De Librije staat een uitgelezen gastheerschap en uitstekende service hoog in het vaandel en zijn zij onlosmakelijk met elkaar verbonden.