Infographics supermarktformules

Distrifood Dynamics, de datatak van Distrifood, zet alle cijfers per supermarktformule op een rij in een handige infographic.

Zelfscan

Zelfscan vertoont een explosieve groei in Nederland. Bij alle winkels van marktleider Albert Heijn kunnen klanten inmiddels zelf scannen.

Foodexpert Olaf van Gerwen bestelt boodschappen

Foodexpert Olaf van Gerwen en zijn bedrijf Chuck Studios maken beeld en doen creatie voor foodmerken en retail. In deze reeks bestelt hij maandelijks boodschappen.

Duurzaamheid

‘Duurzaam’, een onderwerp waarover eigenlijk geen enkele discussie is. Dat gaat dan over het einddoel. Maar de weg ernaartoe en de snelheid zijn niet vanzelfsprekend voor de supermarkten. Is het een groene lak verf op oud beleid?

Vega en vegan

De vraag naar vleesvervangers groeit. De helft van alle huishoudens heeft in 2020 vleesvervangers gekocht. Vooral jongere huishoudens staan meer open voor alternatieve producten. Maar halen de vleesvervangers de vleesproducten al in?

Het Nieuwe Eten

Het eetpatroon van de consument verandert in rap tempo. De trend is gezond en bewust maar ook vegetarisch en vegan. Maar wat betekent dat in de praktijk voor foodretailers en het assortiment in de supermarkt?

Deen verkoopt alle winkels

Deen verkoopt zijn 80 winkels aan Albert Heijn, Vomar en Dekamarkt.