nieuws

Rewe mag Lekkerland overnemen

Buitenland 2994

KEULEN – De Rewe-groep, moederbedrijf van onder meer supermarktketen Rewe, mag gemakswinkelgrossier Lekkerland overnemen,  zo oordeelt het Duitse Bundeskartelambt (Bka).

Rewe mag Lekkerland overnemen

Met de toestemming van de Duitse mededingingsautoriteit staat bijna niets de overname van Lekkerland  door Rewe meer in de weg. Al  op 7 augustus maakte de Europese Commissie geen bezwaren te zien voor de overname in andere landen. In de Benelux, Spanje en Portugal  is de overname vrijgegeven. Alleen de Oostenrijkse mededingingsautoriteit kan mogelijk nog eisen stellen.

Grote tabaksleverancier

De overname van Lekkerland werd eind mei bekend gemaakt. Die behelst alle Europese activiteiten en daarmee ook de Nederlandse tak van Lekkerland, een van Nederlands’ grootste tabaksleveranciers aan onder meer pompshops.

Strategische stap

De Rewe-groep stelde zo een strategische stap in de conveniencemarkt te maken. Lekkerland is groot in het beleveren van de on the go-markt zoals benzinestations. De buitenhuismarkt is een van de snelst groeiende markten, signaleert Lionel Souque, de topman van Rewe: ‘Niet alleen jonge mensen kopen en gebruiken steeds vaker maaltijden en snacks on the go, maar iedereen. vanwege die  groei hebben we in het afgelopen jaar al ons convenience-assortiment op uitgebreid en kwalitatief verbeterd.’

Lekkerland actief in zeven landen

De overname betreft alle activiteiten van Lekkerland, ook de buitenlandse. De grossier is  in zeven Europese landen, waaronder Nederland actief. Het bedrijf levert aan circa 91.000 verkooppunten, waaronder pompshops, kiosken, bakkerijen en levensmiddelenhandelaren met vooral convenienceproducten en ook  sigaretten.

Reageer op dit artikel