nieuws

AH België: Dit jaar nog 5 à 6 winkels

Buitenland 4208

AH België: Dit jaar nog 5 à 6 winkels
Shutterstock

ANTWERPEN – Albert Heijn gaat dit jaar in België nog vijf tot zes nieuwe vestigingen openen.

Over enkele weken opent de supermarktketen een winkel in Turnhout. Daarna volgen nog een aantal supermarkten rondom Antwerpen. ‘We openen voor het einde van het jaar nog minimaal vijf à zes winkels’, zegt woordvoerder Ann Maes van AH België tegen Distrifood.

Verdubbeling winkelbestand

Maes benadrukt dat er de komende jaren nog heel veel Albert Heijn-winkels worden geopend op Belgisch grondgebied. Begin dit jaar verkondigde de supermarktketen al dat het winkelbestand in België zou worden verdubbeld. Volgens de Belgische titel Gondola opent Albert Heijn in 2021 een winkel in Mechelen.

Echt Vers-concept

Net als in Nederland worden alle winkels ingericht volgens het Echt Vers-concept dat voor het eerst werd getest in Hoofddorp. Dit concept is al te zien in de AH-winkels in Kuringen en Rijkevorsel. Momenteel wordt de vestiging Overpelt omgebouwd naar deze formule. Zowel Rijkevorsel als Overpelt concurreren straks met een Jumbo. ‘Het is uiteindelijk de bedoeling dat het complete winkelbestand met dit versconcept gaat werken. We doen het stap voor stap’, zegt Maes.

Reageer op dit artikel