nieuws

Metro vindt koper voor hypermarkten Real

Buitenland 1815

Metro vindt koper voor hypermarkten Real
Foto: EPA

DÜSSELDORF – De Duitse retailreus Metro, in Nederland eigenaar van Makro, heeft een koper gevonden voor zijn hypermarktketen Real. Het gaat om een consortium rondom het vastgoedbedrijf Redos.

Beide partijen gaan exclusieve onderhandelingen voeren over de overname van Real, zo maakten ze woensdag na sluiting van de beurs bekend. De keten, die het financieel moeilijk heeft, stond al langer in de etalage. Metro richt zich in toenemende mate op zijn zelfbedieningsgroothandels en wilde van de hypermarktketen af.

Overname nog dit jaar afgerond

Real heeft 279 vestigingspunten, waaronder een aantal in het grensgebied met Nederland, met een totale omzet van zo’n €7 miljard. Naar verwachting wordt de transactie nog dit jaar afgerond. Metro neemt niet helemaal afscheid van de dochteronderneming. Het moederbedrijf van Makro houdt een minderheidsbelang van 24,9 procent in de keten.

Grootschalige investeringen in Real

‘Redos heeft in onze visie het meest overtuigende concept voor de vernieuwing gepresenteerd’, zegt topman Olaf Koch van Metro in een verklaring. Redos zou grootschalig willen investeren in de keten, maar ook willen ingrijpen in het winkelbestand. Op welke manier dat gaat gebeuren, wordt in de afrondende gesprekken besloten.

Reageer op dit artikel