nieuws

Colruyt test duurzaam thuisbezorgen

Buitenland 686

Colruyt test duurzaam thuisbezorgen
Foto: Collect en Go

BRUSSEL – De Belgische supermarktketen Colruyt zet zijn eerste stappen op het gebied van het thuisbezorgen van boodschappen. Dit gebeurt langs de oostelijke rand van Brussel met duurzame bestelwagens die rijden op aardgas.

Colruyt was al veel langer actief met online verkoop, maar koos met zijn Collect & Go-dienst voor het afhalen van boodschappen. ‘We hebben altijd verklaard dat we thuisleveringen pas wilden doen als dit op een duurzame manier kan gebeuren. Duurzaam in ecologische zin, maar ook duurzaam vanuit bedrijfseconomisch standpunt’, zo wordt Silja Decock van Colruyt geciteerd in Het Laatste Nieuws.

Bezorgkosten én servicekosten voor klanten

Het transport van de boodschappen gebeurt met bestelwagens die rijden op aardgas. Later wordt gekeken naar de optie om die te vervangen door elektrische of waterstofwagens. Daarnaast worden routes zo uitgestippeld dat ze zo efficiënt mogelijk kunnen rijden. Om het bedrijfseconomisch rendabel te maken worden klanten stevig belast. Het afleveren van de boodschappen kost €9,50 en daar komt dan nog €5,50 bij voor het verzamelen van de boodschappen.

Colruyt wil haalbaar businessmodel

Decock: ‘Over die vergoeding hebben we grondig nagedacht. We willen thuislevering op een verantwoorde manier aanpakken en geloven dat we met deze realistische vergoeding een haalbaar businessmodel kunnen creëren. De test zal uitwijzen of dit bedrag aanvaardbaar is voor de klant en tegelijk haalbaar is voor ons.’

Test start in vijf randgemeenten in Brussel

Colruyt gaat de thuislevering testen in vijf gemeenten in de oostelijke rand van Brussel: Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe, Kraainem, Wezembeek-Oppem en Sterrebeek.

Reageer op dit artikel