nieuws

Jumbo: Eerste Belgische winkel in Pelt

Buitenland 5098

Jumbo: Eerste Belgische winkel in Pelt

VEGHEL – Jumbo opent in november zijn eerste winkel in België. De supermarkt krijgt een plek in Pelt dat grenst aan de gemeente Valkenswaard.

In december komen er nog twee Belgische vestigingen bij. Dat zegt Peter Isaac, managing director van Jumbo België, in een gesprek met de Belgische titel Gondola. Jumbo zal volgens Isaac zowel supermarkten, Foodmarkten als vestigingen van Jumbo City openen in België.

Meer dan 100 winkels

Isaac zegt dat de formule in Vlaanderen ruimte ziet voor meer dan 100 Jumbo-winkels. Volgend jaar wil Jumbo twaalf tot vijftien nieuwe winkels openen. ‘Als we naar België en Vlaanderen komen, dan menen we het’, zegt Isaac tegen Gondola. ‘We hebben er vertrouwen in dat we een mooie plaats kunnen veroveren op de Belgische markt. We zijn voor veel mensen een prijsvechter, maar dat klopt niet helemaal. Wij hebben verschillende troeven die ons samen aantrekkelijk maken voor de Belgische consument: lage prijs, maar ook assortiment en service. We willen niet alleen op prijs de nadruk leggen.’

Eerste drie winkels nieuwbouw

Over de winkels die in december worden geopend wil Isaac nog niets kwijt. ‘Het is niet moeilijk om goede locaties te vinden in België, maar dat geldt niet voor het verkrijgen van vergunningen. Dat zorgt ervoor dat er hier en daar voor dat er wat vertraging is. We gaan geen winkels openen vlak voor Kerstmis. De eerste drie winkels zijn nieuwbouw. Bij de andere winkels zullen er ook overnames van bestaande panden zijn.’

Voorrang aan de klassieke supermarkt

Isaac benadrukt dat Jumbo het eerst gaat proberen met de supermarkten. ‘We geven voorrang aan de klassieke supermarkt, daarna kijken we naar de mogelijkheden voor onze andere formules. Maar die komen er ook.’ Voor Wallonië en Brussel zijn er nog geen concrete plannen. Wel ziet de formule op termijn mogelijkheden in die gebieden.

Reageer op dit artikel