nieuws

Lidl (D) zet sterrenkok in bij pop-up

Buitenland 489

Lidl (D) zet sterrenkok in bij pop-up
Foto: Screenshot YouTube

MÜNCHEN – Discounter Lidl heeft in München een pop-uprestaurant geopend. De bekende Duitse sterrenkok Andreas Schweiger kookt hier gerechten met behulp van producten uit het Deluxe-assortiment van Lidl.

Het speciale restaurant onder de naam DASLUX42 opende vorige week de deuren en blijft in totaal twee weken actief. Andreas Schweiger had van 2009 tot en met 2016 een restaurant in München met een ster van Michelin. Ook is hij bekend als de hoofdpersoon in een realityprogramma dat in Duitsland wordt uitgezonden door RTL 2 onder de naam Die Kochprofies – Einsatz am Herd waarin topkoks restaurants helpen die moeilijk draaien. Het pop-uprestaurant in München sluit op 12 december de deuren weer.

Klant mag eigen prijzen bepalen in pop-up

De gerechten in het restaurant worden niet tegen vaste prijzen verkocht, klanten mogen betalen wat ze de maaltijd waard vinden. De opbrengst gaat volledig naar goede doelen in München en omgeving. ‘We willen met DASLUX42 laten zien dat men met producten van Lidl uitstekend kan koeken en tegelijkertijd de kwaliteit van ons versassortiment laten zien’, zo wordt een woordvoerder van Lidl Deutschland geciteerd door het vakblad LebensmittelZeitung.

Eerdere initiatieven met pop-ups

Het is niet voor het eerst dat discounters via pop-uprestaurants de kwaliteit van hun assortiment onder de aandacht brengen. Aldi Süd deed vorig jaar al hetzelfde en Lidl zelf deed dit zelf al in Zweden en Spanje. In Nederland opende enkele jaren geleden onder de naam Dill een restaurant dat van plan was alle inkopen bij Lidl te doen. Dat initiatief duurde echter niet lang.

Reageer op dit artikel