nieuws

Carrefour sleept Ahold Delhaize voor de rechter

Buitenland 1727

Carrefour sleept Ahold Delhaize voor de rechter
Foto: Diederik van der Laan

LOKEREN – Carrefour spant een rechtszaak aan tegen Ahold Delhaize. Inzet is de opening van een omstreden Albert Heijn-vestiging in Lokeren.

Albert Heijn opent deze maand een vestiging op 200 meter van een winkel die door Ahold Delhaize eerder aan Carrefour werd verkocht.

‘Nieuwe supermarkt is concurrentievervalsing’

Volgens Carrefour maakt Ahold Delhaize zich met de nieuwe Albert Heijn schuldig aan concurrentievervalsing. Om die reden is nu een rechtszaak aangespannen voor de rechtbank in Brussel, meldt de Belgische zakenkrant De Tijd.

Lokeren werd verkocht na overname Delhaize

Toen Delhaize werd overgenomen door Ahold, moest een dertiental winkels verkocht worden aan concurrenten. De Albert Heijn in Lokeren was er daar een van, omdat deze te dicht in de buurt van een Delhaize zou zitten. Carrefour kocht het filiaal in 2017. Afgelopen augustus werd echter bekend dat AH terug zou keren in Lokeren, op een steenworp afstand van z’n oude winkel.

Mededingingsautoriteit gaf groen licht

Na de aankondiging van AH over de terugkeer, werd Ahold Delhaize in augustus al op het matje geroepen door de Belgische Mededingingsautoriteit. Die besloot echter geen onderzoek in te stellen en gaf groen licht voor de winkelopening.

Zie ook: AH opent vier nieuwe vestigingen in België

Reageer op dit artikel